Günlük tüketilen kahve miktarı 1 buçuk fincan arttırılarak, şeker hastalığından uzak tutulabileceği belirlendi.
Bilim insanları, 4 yıl boyunca kahve tüketiminin bu düzeyde artırılmasının diyabeti daha sonraki 4 yıl boyunca uzak tuttuğunu vurguladı. Günlük tüketilen kahve miktarının 2 fincan azaltılmasının ise diyabet riskini yüzde 18 artırdığını saptayan bilim adamları, başlangıçta tüketilen kahve miktarı ne olursa olsun aynı sonuçların elde edildiğini belirtti.
Kafein Önemli
Kafeinsiz kahve ya da çay ile şeker hastalığı riskinin azalması arasında ise bağlantı bulunamadı. Bilim adamları, sonuçların abartılı şekilde kahve tüketilmesi anlamına gelmediği uyarısında bulunarak, araştırmaya katılanların zaten düzenli olarak kahve tükettiğine, kahve miktarının ölçülü şekilde artırılmasının şeker hastalığıyla bağlantısının incelendiğine dikkati çekti.
Araştırmanın sonuçları “Diabetologia” dergisinde yayımlandı.