Kahveyle Yaratabileceğiniz Yeni Tadlar

Kahvenin büyülü dünyasındaki lezzetler sizi çağırıyor.

Freshpresso

Malzemeler

40 ml Espresso

1 paket Vanilya şekeri

1 TK Esmer şeker

1 Portakal

1 Vanilya çubuğu

Buz

Hazırlanışı

Vanilya çubuğunu uzunlamasına kesin ve içindeki çekirdekleri çıkarın. Buz, şeker, vanilya çekirdeklerini, bir parça portakal suyu ve espressoyu mikserde karıştırın.

Kahveli Kurabiye

kurabiyeler

Malzemeler

50 g şeker

125 g tereyağı

180 g un

1 yumurta sarısı

1 su bardağı toz haline getirilmiş ceviz

2 çay kaşığı granül kahve

2 çay kaşığı sıcak su

Hazırlanışı

Tereyağı ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alarak tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elediğiniz unu ilave edin. Yumurta sarısı ve cevizi ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin. Granül kahveyi 2 çay kaşığı sıcak suda eritip hamura ilave edin. Hamuru 35-40 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp ortalarına yarık açın. Böylece kahve görünümü kazandırın. Yağlı ka?ğıt serili firın tepsisine yerleştirin. Onceden ısıtılmış 160 derece firznda 12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Cezvede Türk Kahveli Kek

cezvede kekMalzemeler

25 g çikolata
25 g tereyağı
15 g yumurta
10 g un
3 g Türk kahvesi
20 g çikolata sos
20 g şeker

Hazırlanışı

Çikolata ve tereyağını benmarl usulü eritiyoruz. Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp erittiğimiz çikolatayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Unu ve Türk kahve­sini de ekleyerek yağladığımız cezveye döküyor ve önceden ısıtılmış 200 derecelik firında pişirin. İsteğe bağlı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Kahveli Buz Küpleri

soguk kahveMalzemeler

500 ml filtre kahve

250 ml süt

1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Buz kaplarını filtre kahve ile doldurun. Donduktan sonra soğuk sütün içine atarak, bardağı tamamen kahve küpleriyle doldurun. Dilediğiniz şurupla da servis edebilirsiniz.

Tuzlu Kahve

Malzemeler

2 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
3/4 su barda? şeker
8 su bardağı soğuk su
1 su bardağı kahve

Hazırlanışı

Soğuk su ve kahveyi bir kapta 1 gece bekletin. Daha sonra demlenen kahveyi süzün. Kahvenin içine şekeri ekleyip çözülene kadar karzştırın. Buzdolabında soğutun. Daha sonra kremayı çıpın ve tuz kleyin. Buz dolu bardaklara kahve koyun ve sonra kremayı ekleyip servis edin.

coffeemag
coffeemag

Kocatepe Mahallesi, Selanik Caddesi No: 39/17 06420 Çankaya / Ankara 0312 323 91 53 – 0538 406 31 40 www.coffeemag.com.tr

Henüz yorum yok

Cevap Bırakın

Mail adresiniz yayınlanmayacaktır

css.php