1 – Çikolata Ve Kahve Kafein Oranları
Ortalama büyüklükte bir çikolatada 30 miligram civarında kafein bulunurken, bir fincan kahve içerisinde 100-150 miligram kadar kafein bulunuyor.
2 – Yıllık Kahve Tüketim Oranı
Her yıl dünya çapznda 400 milyar civarı.fincan tüketilen kahve günümüzün en popüler içeceklerindendir.
3 – En Fazla Kahve Tüketen Ülke
Kişi başına yıllık 11.97 kilogram ile İskandinavya dünyada en fazla kahve tüketiminin olduğu yerdir. Bu oran İtalya’da ise kişi başı yıllık tüketim olarak 4.54 kilogram oranındadır.
4 – Dünyanın En İyi Kahvesi
Dünyanın en iyi kahvesi olarak kabul edilen kahve Jamaica Blue Mountain’dir.
5 – Kavrulmuş Kahve Ve Kafein Oranları
Koyu renkte kavrulmuş kahvelere oranla daha az kafein barındırırlar. Kahvenin kavrulma süresi ne kadar uzun tutulursa, o kadar fazla kafein yanar.
6 – Türkler Ne Zamandan Beri Kahve İçiyor
14.yüzyılda kahve tanelerini öğütmeye ve kavrulmaya başlayan Türkler 300 yıl sonrasında 1600’lü yıllarda dünya kahve dağıtıcısı olarak baş sırada yer aldılar.
7 – Kahve Kavurma Süresi
Genellikle 204 ile 218 derece arasında kavrulan kahve daha uzun süre kavrulursa kavruk olur. Kavurma süresi 10 ile 20 dakika arasında sürer.
8 – İnsan Vücudu En Fazla Ne kadar Kafein Alabilir?
İnsan vücudu verildiği süre boyunca 300 miligrama kadar kafein alabiliyor. Ve bu yaklaşık olarak 3 fincan civarında kahveye denk geliyor. Bu oranın üzerinde miktar sadece vücuttan atılır ve daha fazla uyarılama gerçekleştirmez. İnsan vücudu bir saat içerisinde sistemindeki kafeinin yüzde 20’sini harcayabilir.
9 – Kahve Kaç Ülkede Yetiştirilir?
Kahve dünya çapında 45’ten fazla ülkede ticari olarak yetiştiriliyor.
10 – Kahve Ağacı Meyvesi
Kahve çiçeği kokusu, portakal ve kahve çiçeği kokularıyla benzeşir ve kısa ömürlüdür. Kahve çiçeği, yaban mersini büyüklüğündedir. Kahve ağacının, meyve toplanacak kadar olgunlaşması 4-5 yılı bulur.