2017 Yılında Vizyona Girmiş İzlemeniz Gereken 20 Film

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2017 yılı sinema ve genel olarak sanat açısından sürprizlerle doluydu. Müzik dünyasına damga vuran performanslar, sahne sanatlarına artan ilgi ve vizyona giren büyük bütçeli yapımlar sanatseverlerin yılını güzelleştirdi.

Dünyaca ünlü sinema ve sanat dergisi Empire tarafından hazırlanan liste, 2017 yılında vizyona giren en iyi 20 yapımı içeriyor. Listede yer alan filmlerden ilk 10’a girenleri detaylı inceleyeceğiz. Diğer sıralamalar ise şu şekilde;

  1. Anne!
  2. Kayıp Şehir Z
  3. The Florida Project
  4. Grave
  5. Tam Gaz
  6. Yaşamın Kıyısında
  7. Maymunlar Cehennemi: Savaş
  8. Paddington 2
  9. Thor: Ragnarok
  10. Büyük Hastalık

Beni Adınla Çağır (Call Me By Your Name)

call me by your name

Listeye onuncu sıradan girmeyi başaran ve iMDB puanı 8,5 olan filmde, başrolleri Armie Hammer ve Timothée Chalamet paylaşıyor. 1983 yılında Kuzey İtalya’da geçen film, Elio’nun yaşamını takip ediyor. 17 yaşında olan ve vaktini ailesine ait tarihi villada müzik yaparak geçiren Elio, profesör olan babasının yanına araştırma görevlisi olarak gelen Oliver’la tanışır. Oldukça çekici olan Oliver’la birlikte kendisini ve cinselliği tanımaya başlar.

Hizmetçi (Ah-ga-ssi)

ah-ga-ssi

2016 yapımı olmasına rağmen ülkemizde Haziran ayında vizyona giren filmin iMDB puanı 8,1. 1930lar Japonya’sında geçen filmde; büyük bir mirasın varisi olan Leydi Hideko’ya yardımcı olması için tutulan hizmetçi Sook-hee’nin amacı, varisi dolandırmaktır. Ancak Sook-hee’nin Hideko’ya aşık olmasıyla işler iyice karışır.

Logan

logan

Hugh Jackman’ın X-Men ekibinin en sevilen üyesi Wolverine’i son kez canlandırdığı film, bir dönemin bitişini de temsil ediyor. Yakın gelecekte mutantların saklanmak zorunda olması, Wolverine ve Profesör X’in Meksika sınırında saklanmalarına neden olur. Özel araçla taksicilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan Wolverine, genç bir kız ile annesini kaldıkları otelden almaya gider ve bir anda ortalık karışır.

Tanrının Unuttuğu Yer (God’s Own Country)

gods own country

iMDB puanı 7,8 olan film, Yorkshire’da geçiyor. Genç bir çiftçi olan Johnny Saxby, günlük görevlerinin sıkıcılığını alkol ve cinsellikle bastırmaya çalışmaktadır. Koyunların güdülmesi için çiftliğe gelen Romen göçmen Gheorghe Ionescu ile tanışınca hayatı değişir.

Dunkirk

dunkirk

iMDB puanı 8,2 olan film, Christopher Nolan imzası taşıyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında Fransa ile İngiltere arasındaki Dunkirk’te mahsur kalan müttefik askerlerinin tahliye edilmesi imkansız gibi görünmektedir. Alman ordusunun etrafını sardığı askerleri kurtarmak için inanılmaz bir tahliye operasyonu başlatılır.

The Death of Stalin

the death of stalin

Ülkemizde hala vizyona girmeyen filmin iMDB puanı 7,6. Sovyet lider Josef Stalin’in ölümüne ışık tutan yapımda ülkenin içine sürüklendiği kaos da anlatılıyor.

Ay Işığı (Moonlight)

moonlight

2016 yapımı olmasına rağmen ülkemizde Şubat ayında vizyona giren Ay Işığı’nın iMDB puanı 7,5. Eşcinsel bir siyahi Amerikalı’nın çocukluk, gençlik ve yetişkinlik yıllarını çarpıcı şekilde vizyona taşıyan film; En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Film ve En İyi Uyarlama Senaryo Oskar’ını alarak büyük başarıya imza attı. Film, özellikle son dönemde Amerika’da yeniden açığa çıkan ırkçılığın bireylerin yaşamı üzerinde ne kadar büyük etkisi olduğunu görmenize yardımcı olacak.

La La Land

la la land

Filmin yapımcısı Damien Chazelle, La La Land ile büyük bir risk almasına rağmen oldukça doğru şekilde yönetmeyi başardı. On yıllardır uygulanmayan bir yöntem ile hazırlanan senaryo, müzikal ile romantik türdeki filmlerin birleştirilmesi ile oluşturuldu.

Emma Stone’a En İyi Kadın Oyuncu Oskarı’nı kazandıran film, toplam 6 dalda ödül kazandı.

Blade Runner 2049

blade runner

1982 yılında vizyona giren Blade Runner filminin devamı niteliğindeki Blade Runner 2049, 2017 yılının en çok beklenen filmlerinden biriydi. İlk filmin yönetmeni Ridley Scott, devam filminde yerini Denis Villeneuve’a bıraktı. Filmin iMDB puanı 8,4.

Kapan (Get Out)

get out

Korku ve gerilim, film kategorilerinin en risklileri arasında yer alır. Bu türdeki yapımlar çoğu zaman izleyiciler tarafından ağır şekilde eleştirilse de, neredeyse her yıl bir tane başarılı film izleme şansı buluyoruz.

2017 yılı için bu başarıya, ülkemizde Nisan ayında vizyona giren Kapan filminin ulaştığını söyleyebiliriz. iMDB puanı 7,7 olan film; beyaz kız arkadaşının ailesini ziyarete giden siyahi Amerikalı Chris’in başına gelen olayları anlatıyor. Sevgilisinin ailesinde bir gariplik olduğunu farkeden Chris, aile evini ziyaret eden tüm siyahilerin ortadan kaybolduğunu öğrenir. Başka bir siyahi tarafından en kısa sürede evi terk etmesi için uyarılan Chris’in kurtuluşa doğru zorlu bir yolculuğu vardır.

Bahar Hidayetoğlu
Bahar Hidayetoğlu

Flatart - Dijital Pazarlama Uzmanı

İçerik Pazarlaması, Dijital İçerik Editörü

5 yorum
  1. Güzel bir liste olmuş ama World War Z 2, Kong: Skull Island ve Yaratık:Antlaşma anlaşma gibi diğer filmleri de unutmamak gerek.

  2. Dunkirk’i bir dostumla izlemiştik hikaye kurgu super ama eksiklikler sezdim ben bazı kesitlerde

  3. Logan, X-menlerle yoğrulmuş merak uyandıran bir film. İlk etapta insanın tüm duyularına hitap etse de zamanla bu değişikliğe uğruyor. Olaganüstü kesitler de yok değil tabi. Logan’ın mezarlıkta içki içmesi ve mezar taşlarından birisinin özel bir anlar taşıması gibi

  4. La La Land yani Aşıklar Şehri, Damien Chazelle’nin mükemmel yapıtlarından biri. Yer yer insanı duygulandırırken heyecanı baya diri tutuyor

Cevap Bırakın

Mail adresiniz yayınlanmayacaktır

css.php